Saturday, August 20, 2011

Munajatku Pada-Mu !
Bismillahirrahmanirrahim... Alhamdulillahirobbil Alamin..

Allahumma Shalli Ala Saidina Muhammad Wa Ala Alihi Wa Sohbihi Wa Sallam...


" Ya Allah, memang benar apa yang dikatakan oleh hamba-hamba-Mu yang sholeh yang benar-benar mencintai dan kasih kepada-Mu sepenuh jiwa dan raganya... bahawa siapa yang tidak merasai hakikat sesuatu, itu menunjukkan yang dia sebenarnya tidak tahu."


Ya Rahman, Irhamni Ya Rahman !!!
Ya Ghaffar, Igfirli Zhunubi Ya Ghaffar !!!
Ya Sattar, Ustur Uyubana Ya Sattar !!!
Ya Allah, Ihdinas Shiratika Ya Allah !!!


" Ya Allah, berikanlah kebaikan padaku dari apa yang mereka sangkakan, dan ampunkanlah dosaku diatas apa yang mereka tidak tahu, dan janganlah Engkau salahkan aku ya Allah atas apa yang telah mereka perkatakan, Maha Suci Engkau Ya Allah, Engkau yang berkuasa atas segala sesuatu dan mengetahu isi hati hamba-hambaMu, dan segala gerak geri hamba-hamba-Mu lahir dari perbuatan-Mu, aku mohon padaMu ya Allah, ampunkanlah dosaku dan tiliklah aku dengan tilikan Rahmat Kasih SayangMu!!!


Ya Allah, siapakah yang lebih tahu selain hanya engkau yang Maha mengetahui ?


Adakah hamba-Mu tahu akan rahsia-Mu sedangkan Dzat-Mu tidak menyerupai sesuatu ?


Maha Suci Engkau Ya Allah,
Hanya pada-Mu ku mengadu,
Hanya pada-Mu ku berserah,
Hanya pada-Mu ku merintih,
Cukuplah Engkau sahaja tempat aku berlindung, menyembah, Bermohon, bermunajat dan berdoa selalu!.


Ya Allah! Aku sedar aku hamba-Mu yang hina,
Aku tahu aku hamba-Mu yang lemah,
Aku faham aku hamba-Mu yang jahil,
Aku mengerti bahawa aku adalah hamba-Mu yang berdosa,
Aku tahu semua itu ya Allah... Bahkan aku tahu yang aku ini adalah ciptaan-Mu,
Sifatku yang faqir meminta dan yang selalu berhajat padaMu, setiap masaku, setiap detik dan waktu, setiap saat aku memerlukan-Mu...
Dengan ajaran-Mu Ya Allah, aku dapat memahami serta mengetahui semuanya itu..


Ya Allah, Dzat yang Maha Agung, ajarilah aku hakikat sebenar sifat disebalik ciptaan-Mu, agar aku tenang ya Allah, dan ajarilah aku ya Allah perihal makrifat-Mu agar setiap yang berlaku aku merasakan ianya dari sisi-Mu. Aku hamba-Mu yang lemah ya Allah, akal yang kau berikan sangat terhad ya Allah, walaupun begitu aku tetap mensyukurinya, aku tetap menggunakan dan memikirkan untuk perkara yang berfaedah, semata-mata dambakan keredhaan-Mu ya Allah!


Ya Allah! lindungi aku ya Allah, belas kasihanlah padaku ya Allah! limpahkanlah kurnia dan rahmat-Mu padaku ya Allah, sungguh Engkau mengetahui ya Allah, yang aku sebenarnya sudah lama memikirkan semuanya ini ya Allah, dan kekadang aku tidak dapat menahan sebak sehingga mengalirnya air 'mata pemurah' yang Engkau kurniakan pada pandangan mataku ini. Dan aku tahu semuanya ini adalah ujian dari-Mu ya Allah, aku redha pada ketentuan-Mu ya Allah. Aku mohon pada-Mu Ya Allah, bantulah aku bermujahadah untuk menempuhi ujian ini dengan penuh kesabaran dan redha serta pasrah dengan ketentuan-Mu, kerna aku tahu ya Allah, disebalik itu Engkau simpan rahsia hikmah tersembunyi.. yang kelak Engkau zahirkan sebagai tanda redha-Mu dan Cinta-Mu padaku... !!!


Ya Allah, aku tenang bila dapat merasakan yang aku sentiasa bersama-Mu dengan mengingati-Mu. Aku mohon pada-Mu ya Allah, Jangan biarkan aku keseorangan menghadapi semua ini ya Allah, aku ingin mentaati-Mu dan ingin redha-Mu ya Allah, kalau Engkau biarkan aku, aku akan kecewa nanti, kasihanlah padaku ya Allah.


Ya Allah!!! bantulah aku melawan hawa nafsu dan syaithan yang sering menggodaku dari terus mencintai-Mu.. !!!

Perkenankanlah Permohonanku Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Mujib !!!


 Ameen Ya Robbal Alamin !!!

                                               .......................................... 


Firman Allah Subhanahu Wa Taala: " Berdoalah kamu kepada-Ku nescaya Aku akan perkenankan doa kamu."

Rasulullah Sallallahu Alaihi Wassalam bersabda: " Berdoalah kamu kepada Allah hal keadaan kamu yakin yang doa kamu diterimanya."10 akhir Ramadhan 1432 Hijri,
Hamba Ilahi Kamarudin As-Sabahi,
Baiti Jannati, Tubu Ramli,
Walidain, Asyir, Madinatun Nasri.

No comments:

Related Posts with Thumbnails